Home
O klubu
Vijesti
Seniorska momČad
Treneri
Raspored treninga
Momčadi
Kontakt

Povijest kluba

NK Tekstilac osnovan je 1936. godine u sklopu sportskog društva “Tekstilac”. Neki od osnivača bili su Ivan Kovačić, Janko Kostanjčar, Dragutin Miškec, Mijo Čaklović, Zvonko Preda.

Prvi javni nastup bila je nogometna utakmica sa “Pekarskim šport klubom” 13. rujna 1936. godine. Najbolji rezultati u bogatoj povijesti su: plasman u šesnaestinu finala Jugokupa 1951., pobjednik prvenstva tekstilnih radnika Jugoslavije 1958/59., prvak Zagrebačke zone 1958/59., te plasman u IV HNL-u.

27. srpnja 2016. klub okreće novu stranicu.

Održana je skupština NK Tekstilac nakon koje dolazi do promjene vodstva kluba te se stvaraju mogućnosti za ulazak sponzora koji su spremni financijski i organizacijski podržati klub.

Ulažu se znatna sredstva u sanaciju gubitaka akumuliranih u prošlosti te se potpuno obnavlja klupski ugostiteljski objekt. Dogovorom sa sponzorima i donatorima osiguravaju se dodatna dugoročna sredstva potrebna za stabilno poslovanje i realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata.

Klub mijenja ime u NK Ravnice i ambiciozno kreće u nove pobjede…

Misija

Svakom članu našeg kluba pružamo maksimalnu podršku i instrukcije u tehničkom, taktičkom, fizičkom, psihološkom i socijalnom aspektu igre kako bi u potpunosti iskoristio svoj atletski potencijal.

Obvezujemo se pratiti i učiniti maksimalan napor kako bi svako dijete ispunjavalo svoje školske obveze te ih motiviramo da teže ka višem stupnju akademske naobrazbe.

Vizija

Stvoriti centar sportske i akademske izvrsnosti koji će osigurati djeci mogućnost treniranja u vrhunskom okruženju te postati ponos lokalne zajednice

Naše vrijednost

Integritet - Poštenje, obazrivost i visoke moralne vrijednosti sastavni su dio naše svakodnevnice i svih nas u klubu

Zajedništvo - u suradnji sa svim našim sponzorima težimo biti pozitivan primjer zajedništva i suradnje.

Odgovornost pojedinca - svi uključeni u naš klub moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i biti primjer mlađima jer igraju veliku ulogu u ostvarenju zajedničkih ciljeva

Edukacija uma, duha i tijela - moramo biti predani u edukaciji uma, duha i tijela te svjesni da je to jedini ispravni put u razvoju naše djece.

Natjecateljski duh - koristit ćemo naš natjecateljski i sportski duh koji razvijamo kroz timsku igru da u životu dajemo najbolje kako bi postigli najviše.

Biti ponosan član NK Ravnice - želimo da naša djeca, roditelji, sponzori i partneri budu ponosni na sve što zajednički činimo jedni za druge i za našu zajednicu. Tako ćemo stvoriti jaku i ponosnu grupu članova koji će pomagati budućim naraštajima djece – našoj budućnosti!

Trenutno u klubu redovito trenira 11 dobnih kategorija uključujući i seniore koji se natječu u 1. Zagrebačkoj ligi